01 aprile 2008

Supa de Sbrise
















Par quatro che magna

-6 eti de sbrise (za curà). El saria el fungo
Pleurotus ostreatus
-1 zeola
-1 carota
-3 spighi de ajo
-30 grami de butiro
-2 sculieri de oio stravergine de oliva
-parsìnbolo tridà
-sale e pévaro
-pan vecio tajà a fete
-grana gratà

Se fa cussì:

1. Co oio e buro, so na paela larga e alta fare on bel desfrito de zeola e ajo (questo dopo el se buta via) co la carota tajuzà fina.

2.Tajare a tochiti i funghi e butarli in tecia, assando a fogo vivo par diese minuti,
smissiando spesso che no i se taca.

3. Zontare aqua de bojo, a seconda de quanto brodosa ca volì la supa (dovarìa

'ndare ben 2-3 goti).

4. Assare cusinare par diese minuti, incuercià, justando de sale e pévaro.

5.Intanto metì le fete de pan a brustolare: a seco, se ve piase magnare lizièro, o so on sculiero de oio se ve piase pì gustoso.

6. Inpiatare la supa, spolvarando col parsìnbolo e butandoghe drento le fete de
pan.

7. Infromajare par ben.

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