
4 eti de risi (vialon nano)
2 bei maziti de scrizioi o bruscandoli
2 spighi de ajo
1/2 zeola
oio stravergine de oliva
4 sculiarà de grana gratà
pévaro e sale, quelo che serve
Se fa cussì:
1.I scrizioi in talian i se ciama "stridoli" e in dialeto anca carleti. La xe na "pianta erbacea spontanea" che la cresse drio ai rivali; se usa i buti (germogli) e la se cata da aprile a majo.
I bruscandoli i xe i buti del "luppolo selvatico", on "rampicante" salvadego che cresse drio i fossi assà incolti; i se cata anca drio la ferovia. Stessa stajon d'i scrizioi.
2.Chi che ga la fortuna de catare ste erbete tacà a casa soa, ben, senò i le vende.
3.Fare on desfrito co la zeola e l'ajo (che dopo el se cava);
4.Butarghe drento le erbete zicolà par ben e assare scotare par du-tri minuti;
5.Butarghe drento i risi e menarli torno a seco par on par de minuti, po' cusinare come tutti i risoti co del brodeto vegetale liziero;
6.Ala fine stuare el fogo e butarghe drento in pignata el grana, menando in pressa par on minuto par maltecare; justare de sale e pévaro;
7.Metare sol piato, infromajare par ben e magnare (col grana dela fromajera...);
8.A sento el profumo anca solo a scrivare...
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