07 marzo 2008

Supa de antrighe

Par quatro che magna


  • Na trentena de buti de antriga: se cata (co i guanti!), prima che le becaure fiorissa, la zimeta, le fojete fresche in alto dela pianta...
  • 1/2 zeola
  • 1 spigo de ajo
  • oio stravergine de oliva
  • On fià de parsinbolo tridà

Se fa cussì:


1.Tajare fina la zeola e métarla in desfrito co l'ajo so na pignata da zinque litri(questo po'el se cava);

2. Zicolare al'ingrosso le antrighe, senpre doparando i guanti, parché le beca;

3. Butare le antrighe in pignata, remenarle a fogo vivo par on minuto e po' zontarghe aqua (pì ghe ne metì, manco fisso vien el brodo);4.Assare che boja par on quarto de ora;


5. Metare el brodo sui piati, dessora a di' crostini de pan, o a supe de pan biscoto;

6. Spolvarar parsinbolo, infromajare par ben e magnare de bojo.

P.S.: in du minuti de bojo le antrighe no le beca pì, quindi co' xe ora de magnarle no steve preocupare par la lengua.

1 commento:

Anonimo ha detto...

O franzia o spagna basta ca se magna