01 marzo 2010

Musso in umido


Par oto che magna

1 toco de carne magra de musso de almanco 1 chilo e mezo(la ga da essare on tajo tenaro assè!);

1 zeola

1 carota

1/2 ganba se selino

1/2 goto se ojo stravergine de oliva:

1 bussoloto de polpa de pomodoro;

1 goto de vin bianco;

sale, quelo che basta;

Na pignata de teracota

Se fa cussì:

1.Fare on bel desfrito co tute le verdure tridà fine assè e l'oio.

2.Butare drento el toco de carne e revoltarlo fin che'l ciapa colore tuto torno;

3.Zontare el vin bianco e el pomodoro e salare;

4.Incuerciare la pignata e assare che tuto se cusina pian pianelo, pipando apena;

5.Dopo quatro ore, cavare la carne dala pignata e tajarla a fete grosse on deo;

6.Rimetare le fete in pignata, ben destirà, e farle bojire oncora meza-una ora sol so pocio (el pocio ga de cuèrzare la carne);

7.La polenta xe la so morte magnà insieme;

8.No ghe xe musso in umido che sia bon come questo!

Nessun commento: