
Par oto che magna
1 toco de carne magra de musso de almanco 1 chilo e mezo(la ga da essare on tajo tenaro assè!);
1 zeola
1 carota
1/2 ganba se selino
1/2 goto se ojo stravergine de oliva:
1 bussoloto de polpa de pomodoro;
1 goto de vin bianco;
sale, quelo che basta;
Na pignata de teracota
Se fa cussì:
1.Fare on bel desfrito co tute le verdure tridà fine assè e l'oio.
2.Butare drento el toco de carne e revoltarlo fin che'l ciapa colore tuto torno;
3.Zontare el vin bianco e el pomodoro e salare;
4.Incuerciare la pignata e assare che tuto se cusina pian pianelo, pipando apena;
5.Dopo quatro ore, cavare la carne dala pignata e tajarla a fete grosse on deo;
6.Rimetare le fete in pignata, ben destirà, e farle bojire oncora meza-una ora sol so pocio (el pocio ga de cuèrzare la carne);
7.La polenta xe la so morte magnà insieme;
8.No ghe xe musso in umido che sia bon come questo!
Nessun commento:
Posta un commento